Ruff är död

Idag har Ruff lämnat oss genom en olyckshändelse. Ruff blev 13 år gammal.

På sista tiden var han ganska lomhörd och skröplig, men den här sista sommaren som han fick var ju varm och skön, så Ruff blev med ens 10 år yngre igen under värme perioden. Men nu när dagarna blivit kallare och hösten kröp närmare så började ålder ta ut sin rätt.

Ruff gårdens vaktmästare här leder han Skrida från hagen
Ruff kom till oss som 4 åring  år2005. Sedan dess har han varit gårdens vaktmästare. Håll koll på vilka som kom upp på gården. Vaktat hästarna om de bråkat i hagen. Sagt till på skarpen om valpen Isa bråkat för mycket.


Ruff kunde vara mycket långhårig och tjockpälsad

Han trives allra bäst ute i snön

Några gånger under året fick
vi klippa honom



På gården höll han koll på vad som hände


Skällt argt åt Aitikgruvan som spränger. Det störde ordningen och stillheten tyckte han. När man gav hö till hästarna var han ett litet irritationsmoment då han alltid följde med och skällde ut hästarna för att de skulle hålla sig i skinnet till alla mathögar var utplacerade.

Alla som varit här på Galgbacken har mött Ruff i uppfarten eller på gården. När han var yngre följde han ofta med oss på våra ridturer och sprang med och ifatt hästarna.

Varje morgon gick han sin lov, bla till vår granne Maria Wallgren där han ibland fick sig någon godbit.

I morse väckte Tjalve genom att sitta vid hans säng och slicka honom i ansiktet, då Tjalve sov för länge tyckte han.


Nyklippt
Ruff var en bearded collie.


Nu är Ruffs bädd tom


Jag själv hade åkt med Náma till Boden för att operera bort en liten lös bit av hennes griffelben. Den redan gick bra tror vi och vi får bara hålla koll på att Náma nu inte får feber eller någon infektion i såret.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja