Summa sidvisningar

27 juni 2014

På SM

Vi är nere på vången och Islands hästarna SM. Jessica red 4 gång och tölt med Odinn.  Han tävlade trots att vi länge tvekat om han skulle delta. Den 16 juni var läget ännu oklart men sista anmälningstid en anmälde hon Odinn.  Anna Semren och Lena Sjötift hade gått igenom honom.

Han  känns bättre och bättre men är inte 100% ännu Och har inte samma ork att göra ökningar mm.

Jessica kom på 14 de plats i 4 gång och i tölten hamnade hon bland de 5 sista. Kommer inte ihåg just nu i skrivandets stund.

När man är på såna här stora tävlingar så ser man många olika sorters ryttare och hästar. De flesta är riktigt fina och gör fina visningar. Vi ska ju komma ihåg att de alla gjort prestationen att kvala in sig på SM.

Men man blir fundersam när man ser att det finns hästar i senior grenarna där vissa ekipage har stora takt missar och grova läggningar samt andra fel och ändå belönas med höga poäng. Jättehöga poäng! Visst hästarna och ryttarna är bra hästar och ryttare i normala fall, men man måste ju bedöma det man ser just då och hur hästen går just denna gång.  Det fanns flera ekipage som red felfritt, men som tyvärr fick mycket lägre poäng än någon annan etablerad topp ryttare el topp häst.  Det gör att man verkligen funderar på hur det skulle vara om alla deltagare red med mask för ansiktet och fejkade namn.
Jag tror att poängen skulle bli annorlunda då.

I övrigt är här så kallt så folk har skoter overaller och dun jackor för att inte frysaInga kommentarer:

Skicka en kommentar