Summa sidvisningar

20 februari 2014

Odinn & Skrida

Nästa hästar i vår film presentation,  heter Odinn från Galgbacken. Han är 8 år gammal i år. Förra sommaren kvalade han in sig till SM i 4-gång och vi hoppas givetvis att han även ska lyckas med detta även i år.

Hans pappa heter Axjón från Stormsund och Odinn är en av hans första avkommor. Odinns mamma är vårt sto Skjona fra Hjardarvholi som i sin tur har den gamle kände Otur fra Saudarkroki som pappa. Odinn är en 4-gångs häst.

Jessica Lundberg köpte Odinns om 3 åring av oss. Hon har ridit in/ och tränat honom själv förutom 1 månads töltsättning när han var 4 år.

Odinn har varit lite otursförföljd. Han fick diareé som 1 åring och blev svag. Han fick dropp och magsårsmediciner och andra medikament så han hämtade sig snabbt. När han var 3 år skadade han sig på en kvist i hagen. Kvisten stack in ett djupt sår minst 40 cm in mellan lunga/hjärta och bog.

Även detta klarade han sig igenom utan besvär. Jessica har tävlat på honom sen han var 5 år gammal och alltid tagit sig till final (förutom på SM). Hennes bästa poäng med Odinn hitills  är 6,10 i 4-gång och ca 5,77 i tölt.

Odinn heter så efter Asaguden Oden. Odinn är det isländska uttalet


Skrida från Rummagård också 8 år och är efter hingsten Safir från Lönneberga som tyvärr förolyckades alldeles för tidigt. Hennes mamma heter Orka från Enni som är ett stambokförtsto.

 Skrida är ett 5-gångs sto med jämna bra gångarter. Hon kan däremot vara ganska hispig och hoppig, så det behövs inte mycket som gör att hon hamnar lite i obalans och tappar focus. Men de dagar hon är lugn och man ridit fram henne ordentligt är hon en riktigt fin och jämn häst.


Skrida betyder snöskred eller jordskred och det är lite småroligt då hon för några år sedan har hamnat under något slags snöskred och följden blev att hon har varit väldigt rädd när det ramlat ner snö från tak och träd.

Bägge hästarna håller nu på att tränas inför vårens tävlingssäsong. De har haft en lugnare period under den här kalla tiden.

Vi rider i skoterskor och stora overaller vilket inte alltid ser speciellt vackert ut kan man förstås tycka. Men vi fryser i alla fall inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar