Summa sidvisningar

6 januari 2014

Nu blir dagarna sakta längre

Till sommaren ska vi ut på kurser och tävlingar och inte glömma bort att vi ska
 ha roligt under tiden.

Vädret är varmt och skönt. Vi har haft långa ridturer med vissa hästar och tränat lite annat grundläggande jobb med andra.

Här rider Isa med Àfangi. Den mystiska skuggan tillhör Vignir
fotograf är Jenny Göransson
Ett nytt träningsläger är inbokat för våren och mer info om detta kommer senare. Vi tränar nu inför våren och sommarens tävlingar. Flera av hästarna är starkare och bättre än förra året. Vi får se hur det går men man får inte glömma att det framförallt ska vara ROLIGT att rida. Ibland kan det hända att allt känns tungt och trögt såna perioder har nog alla. Men glädjen kommer tillbaka med ett toppen ridpass som förgyller dagen.

Man ska komma ihåg att prestation inte får komma före glädjen att rida. Det ska ju vara kul att rida och det är väl därför man började en gång i tiden och inte för att tävla och prestera sönder sin glädje.
Det är konstigt det finns inte boende för folk i kommunen, och vi har under dagarna här kring jul/nyår åkt runt i byarna och tittat oss omkring på det ena och det andra. Det finns otroligt många tomma hus i varenda by. Vill man att landsbygden ska leva, så som Gällivare Kommuns politiker säger sig vela, så måste man kanske försöka göra något åt saken.


Kanske vissa hus är öde bara på vintern och folk har dem som sommarstugor säkerligen, men flera av husen verkar vara i princip helt övergivna. Fast vad vet man det kan ju vara flera ägare och kanske någon inte vill sälja.

En vettig inventering av alla obebodda hus och vilka som står som ägare borde kunna göras med enkla medel och så kanske erbjuda dem att annonsera sina hus på något speciellt ställe internet eller någon special tidning för ändamålet.

Det finns nog många som skulle kunna tänka sig att bo låt oss säga inom 20 - 25 minuters bilfärd från Gällivare. Detta är nog ett acceptabelt pendlingsavstånd skulle jag vilja påstå.

Nu är alla storhelger över på ett bra tag och det är slut på den  värsta mörka tiden. Nu går vi mot ljusare tider.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar