Summa sidvisningar

29 november 2013

Snart är det adventAnna Semrén kiropraktiker och veterinär samt utbildad på hästtänder har varit här i Gällivare igen och behandlat hästars tänder samt haft kiropraktik på vissa andra hästar.

Några hästar från gården fick sina tänder genomgångna och en häst hade kiropraktiktid.  Intressant att se hur Anna jobbar med hästarna. Alla hästar får ett tandkort och det förs journal över patienterna.

När sedan man har sin tid nästa år el senare kan man ta fram journalen och se hur det har förbättras/försämras eller vad som hänt under tiden med gaddarna.Någon hästar vi har på gården har haft vargtänder. Det har vi inte upptäckt utan börjat rida med dem och då har det kunnat visa sig att de blir oroliga i munnen tuggar på bettet på ett konstigt sätt allt för att få bort bettets inverkan på vargtanden.  Hästen kompenserar och försöker  få bort bettet som trycker mot tanden. Tar man inte bort vargtänderna kan det skapa ett problem med ridningen i framtiden.

Här hemma har vi gjort jul och satt fram stakar och stjärnor i våra fönster.
Som vanligt är det ju alltid några stakar som är trasig, stjärnor som gått sönder och glödlampor som saknas. Det är konstigt för de fungerar ju minsann när man lägger undan dem efter förra julen ?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar