Tjalve springer 6,5 km

Idag har det hänt konstiga grejjer. Mårten, Ebba, Tjalve och jag kom åkande efter E10 och skulle köpa lite diverse varor på Lakkapää.

Plötsligt möter vi en dumper stor och rejäl som kommer körande på vägen med en förbil framför. Det är kanske inte konstigt, men så ser vi hur dumpern höjjer upp sitt flak och kör med flaket pekande rakt upp.




Plötsligt ser vi hur ett däck stort som tusan lossnar från det upphissade flaket och studsar ner på vägen och liksom studsar sig fram på vägen framför oss. Föraren märkte ingenting utan fortsatte att köra med dumper och förbilen före. Vi fick snabbt skynda oss att vända bilen och åka efter för att försöka få dem att stanna. Efter en stunds viftande stannade vi förbilen. Chaffisen blev alldeles chockad och tillsammans åkte vi tillbaka till däcket och med gemensamma krafter tillsammans med en annan bil som stannade fick 4 stora starka karlar äntligen bort däcket från vägen.



Tänk om någon bil precis kommit och fått däcket på sig eller kört alldeles bakom dumpern då hade de varit döda nu.

Varje onsdag har de löptävling inne i Gällivare. Det kostar 20 kr och alla får vara med. Man kan välja om man vill springa 2,5 km el 6,5 km. Tjalve som är tävlingsmänniska skulle givetvis vara med och han anmälde sig och skulle springa 2,5 kms sträckan. Jag talade om för honom hur banan gick och att han skulle följa den GULA linjen.
- Ja ja sa han och när startskottet gick sprang han iväg.



Vi hade ställt oss med bilen vid älven och stod och väntade på att få se dem springa förbi. Tjalve kom bland de första givetvis. Han sprang med vuxna längst fram och de andra i hans ålder var långt långt bakom.



Det blev lite fel ! han sprang med de där i täten, problemet var att de sprang den blåa sträckan på 6,5 km. Vi började ana oråd då vi ser alla andra komma i mål men inte Tjalve. Efter många om och men ser vi han komma lunkande. Det blev lite fel säger han jag tog fel väg. Men han var vid gott mod och nästa gång säger han att det måste ju vara piece of cake att springa 2,5 km.  Vi får se nästa onsdag hur det går...

Tjalve kommer nog att sova gott i natt


KG Admirall och Arne med Mestur och Elmer i bakgrunden
Här  hemma på gården har vi just nu bara 4 st hästar. En som ska bantas, en som ska invänjas med gräs, en som har föl vid sidan och en som ska föla. Alla andra hästar är på bete runt om i byarna.

Till helgen kommer vår hovslagare Isa att göra våra hästar fina i fötterna.







Vi kommer att sälja en del av våra hästar bla Saga och Heimdal och ev Admirall eller någon av de andra. Vi börjar ha lite väl många och alla passar inte heller i ridskolan så nu ska vi sälja bort lite hästar.

På Island har Àfangi varit med och tävlat och placerat sig
som 2:a


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja