Isa skor, björnar vandrar och Tjalve fiskar






Isa skor hästar för fulla muggar eller för fulla nävar kanske. 23 st är det denna gång som får fötterna manikyrerade.  I  går morse var Isa och jag ute på en morgonpromenad och upptäckte björnspår. De var alldeles färska för det hade regnat kraftigt på morgonen och spåren var inte förstörda av regnet.
Det var en liten och en stor björn som gått brevid varandra under flera hundra meter innan spåren försvann in i mossan.



Vi skyndade oss till grannens får och kor för att kolla att de var OK. Alla levde och verkade lugna och likaså alla hästar också.

Tjalve fiskar och fiskar det är hans nya stora intresse och igår kom han hem med 2 gigantiska abborrar.



Problemet är att vi inte kunde koka dem till katterna eller ens rensa dem för vi har fel i vår brunnspump igen. Pumpen havererar med jämna mellan rum och så får vi köpa en ny. Den pumpar upp vatten ur vår brunn och om man spolar för mycket vatten på en gång eller glömmer vattenslangen på när man vattnar hästarna, så pumpar den in luft i sitt system och går sönder.  Just nu kan vi inte spola i toalettstolen och inte duscha eller diska eller ens koka kaffe om inte någon snäll granne kommer med vatten åt oss.



Besvärligt värre men nu idag har vi varit och skaffat oss en  ny brunnspump och måste förstås ner i brunnen igen med den nya pumpen.





Här har jag lagt in en filmnsutt på en av våra uppfödningar och det är Járnsaxa från Galgbacken. Filmen är från hennes visning som 5 åring. Just nu är hon 7 år och betäcks med Jór fra Kjartanstödum.
http://www.joklahastar.se/24618765



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja