Frey är sjuk

Fölet Frey som föddes förra veckan har blivit sjuk. Vi såg att den verkade vinglig och åt dåligt. Vi mjölkade Bending och gav Frey från nappflaska, men han hade svårt att dricka. När jag sedan kikade in i munnen såg jag att han hade munhålan full med svamp sk torsk (likadant som babysar brukar ha)

Här får Frey dropp och har matats med en morotsblandning
Vi sprutade honom med vatten och bikarbonat som ska hjälpa att lindra och ta bort svampen. Frey har säkert inte diat pga av att det gjort ont i munnen av all svamp och den har fick han nog som en sekundär grej till att han dessutom har blodförgiftning.

Vår veterinär Satu-Päivi Zaff med sin assistent Emilia Gustafsson  var här i flera timmar och vi kämpar ännu med fölet. Eva Beckman, Jessica Lundberg, jag och Mårten har med olika medel fått fölet att bli varmt den hade låg temp, tryckt i den diverse medikament mot bla lös mage.


En hel drös med mediciner och medikament ska den nu ha under natten, samt att vi måste mjölka mamma Bending. Nu på kvällen drack den själv lite lite grann så vi får väl se om den överlever natten.


Provsvaren visade på en infektion samt blodförgiftning och nu på kvällen var resultaten på de nya proverna bättre det hade gått ner lite men vi får se än kan mycket hända.


Satu-Päivi ställer in dropp och glukosblanding

Emilia och Satu-Päivi hjälps åt

Eva är en hejare på att blanda och dosera mediciner

Jessica assisterar Satu-Päivi

Frey har fått ett täcke som eg är ett hundtäcke för att lättare kunna
hålla värmen






Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja