Dagarna går livet består





Dagarna går sin gilla gång. Frey blir bättre och bätte och det verkar på blodproverna som om han nästan är återställd. Men han ska ha sina mediciner ännu och får fortfarande proviva och annat för magen.




Freya växer så det knakar och busar på gården.



Inga björnar har vi sett på länge.





Saga och Heimdal ska säljas så folk har varit och provat dem. Vi får se hur det blir. Just nu har vi dåligt med platser för hästar men om de köparen vill ha någon av dem så får vi försöka ordna detta. Kostnaden för att ha häst här hos oss med helpension är 56 kr om dagen ink moms. Ungefär som ett cigarettpaket och då ska man tänka att  mat och fodring/vatten, staket höbeställning, hölossning  mm ingår. Inga mockningar och morgonutsläpp. Vad kostar ett cigarettpaket nu för tiden ??


Vi har en boxplats kvar också för uthyrning om det finns intresse. Den andra i nya stalldelen är uthyrd.

De flesta hästar är på bete och i Poultikasvaara har vi just verkad Hel och gjort deras hage större.

I Ripats är de lite förvildade och ska börja tämjas igen.



I Liikavaara har vi många hästar och där är även en del av klubbens hästar om de inte hämtat hem dem och andras privata hästar också.



Konstigt  är det det att vi inte fick en varningsskylt för häst på E10 när vi begärde det av vägverket (Trafikverket). Byaföreningen våran skrev till Vägverket och jag pratade också och  med en mycket bestämd kvinna i Luleå som hävdade att det blir för mycket varningsskyltar när vi har en för älg på E10 vid stenbron och en borta vid Liikavaara södra infart.

Här är det minst 50 sommartid med alla som är på bete. De kan ta sig ut ur hagarna och springa ut på vägen med risk för att någon kör på hästen och och både hästen och föraren skadas eller dör. På höst/vinter och vår är det mörka kvällar och folk som rider kors och tvärs över E10 samt att vi som har ridskola och turer måste passera vägen ofta.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja