Äntligen har sommaren kommit till Gällivare

Nu är äntligen sommaren här. På torsdag vände det och nu skiner solen och det är över 20 grader varmt.

En liten filmsnutt av veckan som gått har vi gjort. Inte av allt som hänt men lite när Malin, Elli rider och när några jobbar med att rengöra borstar och andra står och diskuterar hästanatomi.

Galgbacken har idag lördag grillat hamburgare för ett 80 tal personer. Det var YIT som hyrde in oss för att serva personal och andra som jobbar frenetiskt under det sk REPSTOPPET i gruvan. Det bjöds på hamburgare med tillbehör och läsk.

Det var förstås mycket uppskattat i det varma sommarvädret.

 Under veckan har några från gården varit och tränat att rida på ovalbanan inne i Gällivare.
Hästen Vera har fått en sparkskada och står i sjukhage. Hon har fått ett sår på benet som varar och inte ser så fint ut. Vi tvättar med vatten och jodopax så får vi se hur det ser ut igen om ett tag.

I veckan har turerna börjat dra igång. Ett gäng från en av kommunens avdelningar har varit här och ridit och nu idag lördag efter grillningen av hamburgare har vi ytterligare ett gäng som ska ut.

I övrigt har vi börjat att kolla masken och avmaska de hästar som behöver få bli avmaskade. Detta kommer vi att göra under denna vecka och nästa.

Fölen växer och har blivit stora men störst och vuxit mest verkar Mestur ha gjort. Lite förvånande med tanke på hans lilla mamma och pappa.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja