Summa sidvisningar

5 april 2013

Mestur insatt bland grabbarnaVåren är här och snön har börjat att tryckas ihop och smälta. Tänk att på 4 veckor ska nästan all snö ha hunnit försvinna. Jag blir lika förvånad varje år.Mestur har fått komma ut bland de andra grabbarna idag. Jag har filmat en snutt på några minuter för er som vill titta på Mestur och de andra hästarna i pojkhagen. Mestur är född i somras och hans mamma heter Bending (e Nagli fra Phufu) och pappan heter Fannar fra Audholtshjáleigu. Det blir Orriblod i trippelbemärkelse. Hoppas ägaren Jessica Lundberg sitter kvar när det är dags för inridning på den hästen.
Tyr som är ligaledaren är toppen och just idag den 5 april har hans ägare Kristin Widmark Engebro och Paulus Kuoljok fått en liten flicka som ska heta ELSA. Jag försökte övertala dem att döpa flickan till det förträffliga namnet ANNA-KARIN men nääää....... det blev en Elsa.


Bild av Elsa Beskow som
symboliserar April (i södra Sverige)

Annika Forsmo med Lysingur och jag far med Odda nästa helg till Umeå och tävlar på deras Gaedingakeppni tävling. Vi anmälde oss hastigt och lustigt idag. Det ska bli kul och spännande att se hur det går på en sån tävling för oss
Annika o Lýsingur åker på Gaedinga tävling
Pvermodska = tvärmodska tvärtemotskan

I morgon lördag kommer Heid, Hild och lilla Tvärmodska att flyttas in i en hage utan sina mammor. Kanske vi kan filma det insläppet också så får vi se om det går till på liknande sätt hos flickorna som hos pojkgänget.

Bloggen kommer att ha dagens gåta ibland gissa svaret. Rätt svar i nästa blogg inlägg

DAGENS GÅTA !  Vad hindrar ryttaren från att sitta på hästen ?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar