Summa sidvisningar

5 november 2012

Terna är sjuk

Igår kväll stod Terna i hagen och såg konstig ut. Hon åt inte från den nya höbollen som sattes in i hagen och när vi tittade närmare på henne såg vi att hon hade rullat och var alldeles blöt och tufsig.


Stoflocken som Terna annars är med
Kolikanfall tänkte vi och Mårten och Jag tog in henne och fölet i stallet och undersökte henne lite närmare. Hon hade dåligt med ljud från magen knappt något alls hördes vilket kunde skvallra om kolik. Men hon hade varit lös i magen och bajsade lite även inne i stallet. Hon drack vatten men ville inte äta.

Ingen puls, ingen feber och inga magljud, så vi beslöt att ge henne lite paraffin olja sagt och gjort tryckte vi i henne ca 2 liter och tyckte hon blev något bättre.

Hon andas ganska snabbt och med djupa andetag och idag på morgonen när veterinären var på besök så gav vi henne det normala man ger till kolikhästar. Men jag kan inte påstå att hon blev bättre.

Hon ser likadan ut och beter sig på samma sätt. Veterinären tog blodprov och vi ska prova  att ge henne magsårs medicin. Hästar får lätt magsår och det kan vara därför hon varit så dålig på att äta den sista tiden. (Fast det har jag inte tänkt på förrän nu) Hon har fri tillgång på hö i hagen och får extra kraftfoder eftersom de som går i samma hage har föl brevid sig och behöver mer mat än normala hästar. Hon har varit lite skum när jag tänker efter den sista månaden och liksom dragit sig lite undan från de andra hästarna. 

Vi får se vad som händer...http://www.youtube.com/watch?v=JytT_UKITfA

På ovanstående länk finns det en filmsnutt på försäljningshästen JORA FRÅN RÅKEN. Förutsättningarna för filmen var inte det bästa då underlagen var undermåligt
Admirall o Kolskeggur leker i hagen

Kolskeggur är en riktig snygging

Admriall vet inte att han snart ska kastreras
Inte heller Arne anar vad som väntar

Bergelmer och Arngrim Bärsärk alias Arne och Elmer
Den ena 3 år och den andra bara 1 år

Hingsflocken

Kolskeggur  Hnokki och Admirall


Hnokki sträcker ut i galopp
Här kommer några bilder som togs under dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar