Summa sidvisningar

18 oktober 2012

Lastbils- race till Galgbacken

Idag kommer flera olika lastbilar hit till Galgbacken. Den ena dyker upp med ligghallar 2 st och den andra med krossmaterial till hagarna igen (förhoppningsvis) och den tredje ska komma med höbollar.Bilen på bilden har inget med texten att göra

Hoppas alla bilar tar sig upp för vår backe för nu har det kommit ett lätt snötäcke som verkar väldigt halt och lagt sig över vägar och hagar.

Mårtens häst Sture visade sig lite halt på ett framben igår. Han har troligtvis sträckt sig i hagen eller fått en spark. Han får stå i box och sjukhage i några dagar så får vi se hur det går.


Vår vattenpump tjorvar igen. Det verkar ha kommit in luft i den och då måste den tas upp ur brunnen, fyllas på med vatten i någon liten gummibälg som är där och sedan ska den fungera igen. Till dess får vi dunka vatten från andra ställen och köra ut i hagarna. Jobbigt !Malins hingst Maur som står här i vanliga fall är inhyrd i Gällivare några veckor. Han ska  tränas inne i ridhuset, nu när marken börjar bli hård och hal.

På måndag och tisdag är Isa här och skor hästar. De ska skos av på söndagkväll resp måndagkväll så hon har lättare att bara verka och sätta på skorna.

Cecilias nya häst kommer troligen nästa fredag. Spännande ! 

Igår har vi plockat ner alla sommarhagar som vi haft i Grannbyn Liikavaara. Skönt att få det gjort innan marken fryser för mycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar