Summa sidvisningar

16 september 2012

Ridtur i solsken

Idag red 9 glada ryttare iväg från Galgbacken. Vi bestämde oss för att försöka rida mot Stråberget och gamla E10 och sedan därifrån mot Leipojärvi Dokkas.

Vi red iväg och till en början gick allt bra. Vi kom så vi var rakt bakom och förbi Stråberget. Men från den sidan där vi befann oss (mellan Linaälven och E10) visade det sig svårt att komma fram till gamla E10 pga att det var mycket vatten på myrarna och risigt och blött på vissa ställen.

Ridturen tog 5 timmar innan vi var tillbaka hem med ofullbordat ärende. Man får göra ett nytt försök om några veckor då allt frysit i marken och då ta med sig mat och tändstickor så man kan stanna och äta efter vägen.

Hästarna var pigga och glada och vi fick oss många galopper och andra gångarter också.

Sedan var det bara att snabbt slänga i sig något ätbart och sticka iväg på nästa möte som gällde ISLANDSHÄSTENS  DAG.
Söndagen den 30 september kommer ´flera islandhästar att visa upp sig och man får även chans att själv prova rida på denna fantastiska hästras om man så vill.  Någon kommer att visa upp ett 4-gångs program och någon annan ett 5-gångsprogram ev ska någon rida ett T2 program också (tölt lös tygel). Ni kommer att få en bra information om vad exakt hästarna gör när de går i de olika gångarterna och de olika momenten.

Det kommer också att vara en maskeradtölt och loppis, samt försäljning av fika och hamburgare.

Låter det kul ? håll utkik i annonsbladet och på www.bifrost-norrbotten.se eller bif´rost på facebook.

De som vill vara med i MASKERADTÖLTEN bör så fort som möjligt anmäla sig till Jennifer Öderyd. Hon lägger ut info om tävlingen på ovanstående länkar.

Passa på att lära er mer om vår fina hästras under denna dag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar