Summa sidvisningar

8 september 2012

Dundrettur med regnskurIdag var vi 11 ekipage som tog oss an en Dundrettur. Vi träffades vid 11- 11.30 tiden vid Karlgrens slakteri i Gällivare och red sedan upp mot Dundret.

Redan vid fjällnäs hade en person tappat sin mobil men det uppptäckes rätt snabbt. Genom tunneln var det spännade skulle alla hästar gå igenom den fasansfulla tunneln under väg E45. Jajamen utan problem knatade alla 11 hästar igenom tunneln.

Sedan blev det hastig galopp uppåt mot himla torget. Någon skrek fasansfullt men alla satt kvar i sadeln när vi sent om sider stannade upp och diskuterade vilket håll vi skulle fortsätta. En cykeltävling med mountainbikes skulle också ske efter  den sk 5-ans väg upp mot toppen. Den som vann tävlingen skulle kallas för BERGAKUNGEN.Vi red iväg mot hoppbacken och forstatte efter elljusspåret mot just 5-an. Vi fick rida över några bäckar och vattendrag så en häst hoppade över och strök sig mot ett träd med följden av att ryttaren ramlade av och blev ganska blöt om sina ridbrallor.

Vi red uppför 5-an och beslöt att rida till Dalstugan och stanna där och fika lite. När vi red uppåt kom det en liten regnskur och en lite större hagelskur. Men humöret var på topp och allt flöt fint och strax var solen framme igen. På hemväg tappade en ryttare skon som flög av vid ett tillfälle. Hmm undrar om hon har för stora skor ?

Vi tog en annan väg hem och red lite ökad tölt och galopp. Vi kom ner på Andra Sidan i Gällivare och där skiljdes gänget åt. Några red till småstallarområdet och några stannade på Andra Sidans ryttarsällskap och kvar var vi som hade transporterna vid Karlgrens.

En rolig dag och även för Isa Gustafsson och Járnsaxa. De har tävlat nere i Eskilstuna och fått 5,70 och tog sig till B-final i 4-gång. Av en domare fick Järnsaxa och Isa 6,20. Inte illa för en blott 6-årig häst vad månne det bliva av henne i framtiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar