Summa sidvisningar

3 juli 2012

Náma och Frakkur

Idag har Jessica och jag kört ner Náma på betäckning till Frakkur. Vi tror att det blir en bra kombination mellan dessa två individer.  Går allt bra kommer Námas föl att födas nästa år i juni. Frakkur hade som 5 åring 9,0 för tölt och galopp 8,5 för trav och 9,5 för spririt (vilja). Efter att Náma fött sitt föl och fölet är avvant från mamman någongång feb-maj 2014 så kommer nog Náma att säljas till någon. Hon behöver en egen ryttare som kan rida och ta hand om henne.


Imorgon styr vi kosan norröver igen. Är det någon annan som befinner sig efter väg 45 under morgondagen, som känner för en kopp kaffe någonstans kan ni ringa mig, så får vi en paus.

Hemma är de flesta hästarna ute på olika beten just nu. Det är bara fölstona som ännu går kvar där hemma på gården. Vi väntar på Snaedis som ska föla inom 2 veckor. Vi ska flytta på stona med fölen så fort som möjligt under veckan till nya hagar och har inte Snaedis ännu fölat får hon gå ensam kvar hemma på gården.


Hela juni har runnit iväg och man måste säga att det inte har varit en enda riktigt varm dag. Någon dag har det kanske varit kring +17 eller något sådant men inte en dag över 20 grader varmt ännu iallfall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar