Summa sidvisningar

29 maj 2012

Vargtänder och Norrlandsmästerskapen

Idag har Sara Ellevik hästtandläkaren varit på besök på Galgbacken. 7 hästar tänder gicks igenom. En del var bra och andra hade mer bekymmer i sina trutar. Idi hade en irriterande liten vargtand som nästan var helt lös desstuom. Här pillar och brytar -Sara bort hans lilla vargtand.Vargtanden sitter i överkäken längst fram framför de vanliga tänderna. De kan vara små och Idis syntes knappt, hade hon inte visat var den var hade då jag aldrig sett den.

Yvonne Vårö har varit påpasslig med kameran och tagit flera bilder under Gormur och Idis ingrepp. Bilderna finns på hennes facebook sida för de som är intresserade.

Norrlands mästerskapen för islandshästar sker i år på Vången i Jämtland.
Där kommer flera Galgbacken hästar att vara med.

Odinn från Galgbacken med Jessica Lundberg
A-kvalad i 4-gång. (uppfödd av Galgbacken)

Järnsaxa från Galgbacken med Isa Gustafsson (uppfödd och ägs av Galgbacken)


Lýsingur fra Seljabrekku med Annika Forsmo
A-kvalad i tölt (ägs av Galgbacken tidigare ägare Anna Ylitalo)


Skrida från Rumma gård med Isa Gustafsson
(ägs av Galgbacken) köpt till ridskolan

Både Annika och ´Jessica  har lärt sig att rida islandshäst här hos oss på Galgbacken. De har fått träna med flera olika hästar under många år och vi har sett att dessa tjejer har haft potenial att bli riktigt duktiga ryttare. Fler tjejer/hästar kommer starkt och vi tror att detta inte är sista gången som tjejjerna som hänger på Galgbacken kommer att prestera bra på tävlingsbanornaKvalgränserna för SM är dessa


Kvalgräns uttagningspoäng/tider SM 2012
T1T2V1F1
Senior6,40 6,206,405,90
Ungdom5,905,806,005,40
PP1 (stil) P1 (250m)P2 (speed)P3 (150m)
Senior5,40under 25 sekmax 9,2 sekmax 17 sek
Ungdom5,20under 26 sekmax 9,4 sekmax 18 sekDet kan vara lite förvirrande det här med islandshästtävlingar. Man kan tävla i

Lätt klass och öppen klass samt nationell klass

I början är alla C-klass ekipage. När ett ekipage uppnått viss poäng kan man vara B-klass eller ännu högre poäng A-klass. För att kvala upp sina poäng måste man rida i minst öppen klass (fipogren).

För att sedan lyckas ta sig till SM måste man ytterligare först rida i A-klass och därifrån få en ännu höger poäng som syns här ovanför.

Det är en jätteprestation att lyckas ta sig till A-klass. De allra flesta ryttare klarar det aldrig. Man ska vara både en bra ryttare och ha en bra häst för detta.

Vi håller tummarna på att det ska gå bra på Norrlandsmästerskapen för alla norrbottens hästarna som kommer att vara med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar