Summa sidvisningar

28 april 2012

Maj kommer närmare

Stoflocken är flyttad till en annan hage brevid sin gamla. Det är en stor vattenpöl vid ingången till den gamla hagen. Pölen är både djup och under allt vatten är det fullt av is. Risken är stor att man både blir blöt och halkar där.

Nu får de gå i den andra hagen till den blir blöt och otrevlig. Då flyttar vi om hästarna lite igen så alla får gå i torrare hagar  Innan de ska släppas iväg till beteshagarna. Det sker lite olika under alla åren. Ibland har det skett redan sista veckan  maj och andra år veckan innan midsommar. Ett normalt år brukar det ske kring den 6 -12 juni.
I BARACKEN finns vinterkläder och vinter skor i massor. Ta hem dem INNAN den 15 maj. Baracken kommer att städas och då sätts alla vinter kläder och vinter skor undan. Det gör vi varje år och varje år blir det en jättesäck med kläder och skor som vi inte vet vems det är trots att vi ber folk ta undan sina egna kläder. Det är kvarglömda kläder från ridelever, gäster och inhyrda.


På tal om kläder så hittar vi i princip varje vecka mössor, vantar, byxor mm både i stallet och hemma hos oss. Tyvärr vet vi inte heller vems desssa är. Om ni förlorat något plagg så fråga efter det, kanske vi sett det och satt undan plagget.
Idag lördag kommer ett stort sällskap på 18 personer som ska rida på islandshästar i 3 omgångar. De ska också åka hundspann och köra lite snöskoter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar