Summa sidvisningar

5 april 2012

Är Facebook = Fuckbook

Jag blir lite fundersam över vad som skrivs på Facebook.  Visst ideén med FB är bra. Det roliga är att hitta igen gamla vänner, snabbt få ut information och hålla sig uppdaterad om viktiga händelser.
En del skriver varje dag om hur mycket de ätit, vad de ätit och vad de ska äta. Andra skiver hur mycket de tränar och hur duktiga de är. Andra skriver om sina djur och sina olika problem kring detta. Visst sånt är kanske inte intressant för andra men ganska oskyldigt och på en ganska snäll nivå.
(ibland är FB lite av en inbördes beundranklubb)


Det som gör en fundersam, ledsen, förvirrad, irriterad och tom förbannad skrivs ju ut också.

Jag tycker föräldrar som har barn/ungdomar som är ute på FB ska ta och läsa vad ungarna skriver. Det finns bla listor och frågeställningar som de fyller i och svarar på olika frågor. Kanske de är av dumhet eller okunskap som man får fram vissa svar. Heller ännu värre hemska tanke, det kommer väl ändå inte från föräldrarna ??

Det man skriver på FB och anda sociala medier, ska man kunna stå för även utanför cybervärlden. Man ska våga stå för sina åsikter i alla sammanhang.

Det som skrivs på FB och andra forum, gör att man får en stämpel, som kan sitta på en resten av livet.

Nu finns det några som jag känner och vet vilka de är. Jag kommer att fundera över dem ! Är de verkligen så onda ? eller bara korkade ? eller vad har de för problem ? är de bara naiva ??

Jag hoppas på det sista och att det är okunskap, som gör att folk inte tänker sig för på vad de sätter på pränt ute i cyberrymden.

Problemet är att det är ju inte bara jag som läser och reagerar. Sakerna kommer ju att finnas kvar, så vad händer om någon arbetsgivare, partner, arbetskollega, ridkompis, vän, skolkamrat läser detta också.

Tänk er för och rannsaka er själva !  Kan ni stå för det ni skriver och menar ni verkligen detta ?

2 kommentarer:

  1. Fin hemsida ni har! Har inte varit in där på länge. Mycket bra kommentar om allt på nätet! Ibaland blir man väldigt förvånad, jag tror att vissa inte hinner tänka innan dom skriver något inlägg och det kan ju bli så himla fel. Helt rätt att man måste kunna stå för det man skriver! Hejja AK :)Vore kul att se Reynir avkomman när jag kommer upp i maj (tror jag det är..) Har du någon bra bild på henne så kan jag lägga ut den på hemsidan :) Vi ses och hörs/ Camilla

    SvaraRadera
  2. Shit vilket krångel för att kunna lägga till en kommentar :) Men nu är det gjort :)

    SvaraRadera