VECKANS HÄST Prins från Äppellunde


Prins är född och uppvuxen på västkusten www.toltivast.se Äppellunde gård hos Barbro och Otto Beckström. Nuvarande ägare till Prins är Marie Nordström och Jessica Johansson. De är Prins 3dje ägare och de köpte honom genom Jamila Berg i Gävle.

Prins är en stor vit och vacker häst. Ett passande namn för en sådan häst.



Han är en snäll och lätthanterlig häst som passar bra in bland de övriga hästarna i flocken utan allför mycket stridigheter. Jessica har hunnit tävla med Prins några gånger sedan de köpte honom hösten 2010. De går bra för ekipaget på tävlingar och jag gissar att vi kommer att få se dem på fler och att de kommer att placera sig bra på de flesta av dem.

Prins har 4 st jämna och starka gångarter. Han är lättväxlad och ser trevlig ut under ryttare.

År 2001 föddes Prins och han blir alltså 11 år nu i år.

Idag har Prins släppts in till Týr och grabbarna och det verkar gå bra. Týr skyddar honom mot allför nyfikna blickar och kontaktförsök av de övriga.


Haleggur från Spelnästorp heter Pappan till Prins. Pappan är en mycket bra passhäst.
Mamman heter Öskabuska från Österboderne och härifrån har Prins fått sin fina vita färg.

En liten detalj i det hela är att Lysingur fra Seljabrekku här på gården är farbror till Prins....

Kommentarer

  1. Fränt att Lysingur är farbror, världen är allt liten. Joo, förresten Prins är 5-gångare och hans pappa har en riktigt bra pass och har haft 9.0 i pass. Prins är också lagd i pass hos förra ägaren, av Reynir och han sa att det är en av de snabbaste pass han ridit, så passen finns där att plocka fram :) / Jessica J

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja