Summa sidvisningar

28 januari 2012

Träning av hästar och sitsarBrenna och Saga har jag passat på att rida mycket under veckan. De känns kanonfina bägge två men är ändå ganska olika trots att de är halvsyskon.


Brenna är mjuk fin och lydig. Med mycket framåtanda och smidig som en katt. Saga är mindre riden på men, lite känsligare travar, töltar och galopperar bra med stora rumsliga rörelser.Heimdal kommer nu också att ridas konternuerligt för försäljning inom en snar framtid. Han travar, töltar och galopperar, stannar direkt för sätet. Han är känslig och har STORA rumsliga rörelser, vilket alla 3 hästar har. De har alla rörelser långt över medel.
De ska ridas mycket nu under en tät period för att sedan säljas här under våren.
De tränas att inte bli rädda för motorsågar, skotrar, bilar och annat som kan dyka upp i livet. De verkar inte bry sig nämnvärt fast de alla tre är pigga och känsliga hästar på lite olika sätt.

Några som har sina hästar inhysta här på gården rider Lasse Lindvall kurs varannan vecka. (Western Lasse) idag hade de 6 ekipagen kurs på morgonen. Jag vet inte riktigt vad de tränade på men jag såg att de fick träna på sina galoppsitsar iallfall.
Efteråt brukar de bjudas på fika i kuren. Någon har kaffe med sig och någon brukar ha hembakat fikabröd med sig. De eldar där och har det mysigt.

Tjalve sover varje natt med vår katt Smirre, som vi tidigare trodde var en honkatt som då hette Mirjam (Mirre). Nu har Smirre fått tid för kastrering så på måndag så åker vi in till veterinärstationen och fixar till honom.

Vinur charmar de flersta med sin långa man. Hans tölt är klockren (naturtöltare) och traven stor och rumslig, men han väljer hellre galopp än trav om han får välja själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar