Titanic resa och overaller


Nu är det så populärt och INNE bland barn och ungdomar att gå omkring i en pyjamas liknande uniform som kallas onepice.

Men herregud här i norrbotten har vi haft dessa onepice i alla tider. De kallas här hos oss skoteroveraller eller ridoveraller. Ett måste för den seriöse utemänniskan. Här syns Ebba och Sofie posera med sina onepice...




I April närmare bestämt den 12, så kan man hänga med till den sjunkna skeppet Titanic. Då är det exakt 100 år sedan skeppet sjönk. Jättespännande att få följa med på en riktig lyxkryssning med 5 rätters middagar och lyxiga sviter. Sedan blir det neddykning med miniubåtar till Titanic som ligger på näsran 3 km djup där ute i det kalla nordatlanten.



Inte ett spår finns efter alla de människor som drunknade den dagen. Men kvar där på botten ligger ännu massor av skor, bälten och andra grejjer i skinn som folk haft med sig.




Tjalve var eld och lågor. Äntligen ska han få se Titanic... Det är bara en liten hake ! Tyvärr saknar vi pengar till biljetten. Det kostar 460 000 kronor per person. Om någon där ute har lite pengar över och känner att de kan bidraga till vår resa vore det toppen




Min farmor Frida var 14 år när Titanic sjönk. Hon pratade ofta om det och nu skulle hon bara veta att man planerar att resa dit ner igen.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja