Summa sidvisningar

23 augusti 2011

VECKANS HÄST Týr från Galgbacken


Týr är den vackre snälla hingsten, som styr och ställer i hingsthagen. Han är hästarnas boss. En mycket bra förebild för de små och hjälper de som behöver hjälp i flocken och uppfostrar de som behöver tuktas.

Hans pappa är VM-GULD medaljören Kólgrimur från Slätterne och hans mamma är Náma fra Rödli som vi har här på gården. Týr föddes 2005, i samma veva som Týr från Rappenhof dog. (en Tysk topphingst med många fina avkommor)här rids Kolgrimur av sin nuvarande norska ägarinna.

Týr är lydig och lättriden häst som nästan alla kan rida på. Just nu har han stått hela sommaren på bete och idag är det första gången på väldigt länge han har haft en ryttare på ryggen. Nu är hans sötebröds dagar över och han ska börja ridas och tränas igen.Týr är stor ca 145 cm hög med långa ben. Han är smäcker och smidig.

Eftersom jag är en historienörd med intresse för bla mytologi av olika slag så är det klart att nästa alla våra hästar får namn därefter.
Týr och namnet på en av asagudarna som slogs med Fenrisulven. I den drabbningen miste han sin hand. Men han var en modig en som vågade ta strid mot den mäktige ulven.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar