VECKANS HÄST Odinn från Galgbacken


Odinn föddes 2006. Redan när han var liten hade han otroligt långa spindelaktiga ben.
Han såg lång och skranglig ut. Han blev som sin mamma mer tunn i kroppen fast med sin Pappa Axjon från Stormsunds långa ben. Mamman är vårt äldsta sto som heter Skjóna fra Hjardarvholi.







En dag förra året hittade vi Odinn i hagen blödande. Han hade fått ett minst 30 cm djupt sticksår in mellan vänster framben och bog. Det var förmodligen en vass grankvist som hittat sin väg in precis mellan hjärta lunga och andra viktiga organ.

Odinn fick boxvila i några veckor och fick ridas igång väldigt lugnt för att inte riva upp skadan igen.

Han blev helt återställd och har sen augusti 2010 till nu i april 2011 varit nere på Dille gård islandshästgymnasium där hans ägare Jessica Lundberg går sitt första år.

Odinn är en lite känslig häst men lätt och rolig att jobba med. Han är lyhörd och har fina rörelser. Han är ganska jämn i sina gångarter och för att vara 5 år gammal har han fått mycket fina poäng på de tävlingar han ställt upp på.












Hans första tävling var på Dille gård istölt nu i våras, där han vann sin blåbärsklass och blev uppkvalad till Hallonklassen. I hallon blev han lite trött men det räckte för att placera sig som 4.a har jag för mig det blev.



Just nu står han på sommarbete och vilar sig under några veckor innan Jessi ska fortsätta med sin träning och ridning av Odde som han kallas i vanliga fall.
Med mer styrka och muskler kommer han att kunna prestera ännu bättre och han kan nog ta sig väldigt långt på tävlingsbanorna i framtiden.






Odinn = Oden den högste och mäktigaste av Asarnas gudar. Han var enögd och hade två korpar till sin hjälp som skvallrade om allt som hände runt om i världen.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja