VECKANS HÄST Terna från Kavelbro


Terna är född 1998. En stor svart dam som är mellan 140-145 cm hög. Hon har en enorm man och svans. Ett ståtligt 5-gångs sto med enormt bra benkvalite.

Hon har fått flera föl och vi använder henne både till ridning och avel. Hennes 1.a föl, var med Askur från Håkansgården och heter Nattrun från Kambo. Av en slump hittade vi henne på nästa veckans avelsvisning på Vången. Nattrun ska ridas av Gummi Einarson.

Veckan därpå ska hennes näst äldsta föl Járnsaxa från Galgbacken visas på Strömsholm av Johanna Elgholm. Det blir spännande att ha ett sto som just nu har två avkommor som ska avelsvisas. Vi håller tummarna för dem bägge...




Terna föddes upp av Gun-May Romar i Björklinge och såldes till oss via Maria Berg på Slätterne gård. Ternas pappa heter Tóti från Gategården, en ståtlig svart maskulin hingst som vann SM i speedpass på sin tid med Jamila Berg i Sadeln. Tóti i sin tur är efter en av elithingstarna som vi har i Sverige och han hette Svalur fra Glasibae.


Traven är Ternas bästa gångart men hon har även en tölt som kan hållas från mycket kort tempo till en ganska hyfsad ökad fart. De sista åren har hon bara ridits sporadiskt under höstarna på ridskolan eftersom hon fått flera föl. Nu i år kommer hon att få ett föl med en Askur avkommma som heter Aron från Kambo.

Fölet blir nästan ett helsyskon till Nattrun som jag skrev om här ovan.


Namnet Terna kommer av en fågelart

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja