VECKANS HÄST Járnsaxa från Galgbacken

Járnsaxa har avelsvisas på Strömsholm den här veckan. Visare var Johanna Elgholm. Hon är vår första egen uppfödda häst som avelsvisats.

Járnsaxa är efter Fannar fra Auðsholtshjáleigu och mamma är Terna från Kavelbro.

JS som vi kallar henne fick 8,05 exteriört och ridmässigt 7,54 hon fick 8,0 för alla gångater förutom pass 5,0 och galopp, canter fick hon 8,5. Den korta tölten fick hon 7,5. Hon har nyss lärt sig att tölta och är inriden det senaste året.

Johanna berättar att i dag då de hade den öppna visningen och chans att höja någon av ridpoängen, så vräktre regnet ner. DEt var minst 2 dm på ridbanan och den var gropig och dålig. Att visa någon tölt var inte på tal, så hon visade skritt,trav och galopp igen. Hon höjde sig inte, men gick väldigt bra. Det är möjligt att hon inte kunde höjja sig pga den dyvåta ridbanan.? Vi får se för Johanna tycker absolut att hon ska visas igen som 7-åring och att det här är bara hennes unghästvisning.


Domarna hade kommit fram och kommenterat JS och tyckt att hon var en mycket fin och lovande häst. KUL !!!

JS ska få stanna där nere i söder och vara kvar hos Isa Gustafsson som ska rida/träna och tävla med henne under året.

JS syster (samma mamma) som jag nämnt i en tidigare blogg visades förra veckan på Wången och fick mycket bra poäng hon med.



Här är hon på en bild som hennes ägare Marielle Hansson skickat till mig. Systern heter Náttrun från Kambo

Tyvärr har vi inge bilder på JS ännu eftersom vi inte själva varit ner och tittat på visningarna. Här kommer några bilder som är tagna förra året.






Járnsaxa är rödblack och 140 cm hög just nu. Hon föddes under ett fruktansvärt åskoväder.Enorma blixtar och dunder sågs och hördes hela natten. Det blev stora strömavbrott och i vår stora gruva i Malmberget slogs strömmen ut och det blev strömlöst under flera timmar.

Járnsaxa är en jättekvinna som Åskguden Tor hade ett förhållande med.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja