Summa sidvisningar

1 juni 2011

Många timmar i bil

Den senaste veckan har vi tillbringat många långa timmar i bilen. I fredags ner till Skellefteå 40 mil och så hem igen på söndag = 80 mil.


På måndagsnatten stack vi ner till Östersund Dille gård 77 mil för att hämta upp Bending och Idi som bägge ska vara med och tävla här under helgen. Lastade in hästarna på tisdagen mitt på dan och åkte upp igen de ca 80 milen = 160 mil.

Dessutom var mitt resesällskap både Mårten och Jessica sjuka och febriga så gissa vilka som sov den mesta tiden och vem som ensam fick sitta och köra. Tur att det finns ljudböcker och morötter !!!!
Morötter är toppen för när man blir trött och håller på att somna så tar men en morot och äter upp den. Då måste hela ansiktet användas när de är så hårda och det tar länge att tugga i sig dem. Man är klarvaken efteråt.. tro mig

De som inte är en höjdare är att det blir supervarmt i stjärtenFör tänk att sitta på en skinnstol och vara så korkad att man tagit på sig sina varma softshell ridbyxor som är helskodda med skinn. Super duper hett i röven efter många och lååånga timmar sittande på stolen.

Många av hästarna är förda på bete. Nu i dagarna slås fler hagar upp och de flesta hästarna kommer att försvinna härifrån gården. Några hamnar i vår grannby Liikavaara, några i Poultikasvaara osv osv.

Våra hagar här på gården behöver vila och få växa upp med nytt gräs. De hästar som ska användas i ridskolan och på ridlägret får vara kvar ännu till midsommar här på gården.

En ny fin saluhäst har kommit. Han heter Lysingur och kvalade med sin ägare direkt in i B-klass på sin första tävling. Hans samtliga gångarter låg då på 5,5. Isabell till färgen och ca 140 hög.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar