Svanarna har kommit

Snön smälter i rasande takt. Ridbanan är torr och fin förutom i ett hörn. Där samlas vattnet i en stor pöl och naturligtvis råkade Brenna som jag red trampa av sig en framsko där i lervattnet.






















Nu är det verkligen vår svanarna har dykt upp här redan förra veckan men nu är det ca 16 svanar i den lilla sjön som heter Sakalompolo. Den ligger alldeles vid vår sjö och svanarna syns flyga omkring och trumpeta hela dagarna.




Odda är Tjalves lilla häst, som håller på att tränas och sättas igång ordentligt.




Hon är en skojjig och rolig häst att rida och träna med




Nu börjar också tiden för tappskor. Flera av hästarna har fått tappskor under helgen. En del vid ridning och andra har tappat skorna i hagen.

Mårten och jag började att grundmåla i sadelkammaren men grundfärgen tog snöpligt slut förtidigt. Så mer färg måste till innan vi kan börja med att sätta den verkliga färgen på väggarna. I stalldelen är det lackat färdigt och där ska trädelarna oljas/tjäras in så fort som möjligt så boxväggarna blir klara.

Städning av gården med krattning och annat plock har gjorts. Några har krattat och andra har samlat in löst plast som blåser omkring i stormen som härjat under helgen över Galgbacken.

Ove vår svart/vita tjocka katt har varit försvunnen i över 1 vecka nu. Han kanske är på vår råttjakt. Men han är kasterad och det är olikt honom att vara försvunnen så länge. En gång så åkte han med en bil in till Gällivare och där höll han till invid järnvägsstationen i ca 6 månader innan vi hittade igen honom.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja