Summa sidvisningar

3 april 2011

Arne förpassas till hingstarna

En hastig resa ner till Stockholm och Islandshästföreningens årsmöte hann jag med under helgen. Anette Forslund och jag åkte ner för föreningen Bifrosts räkning.

Mötet började lördag kl 12,00 och avslutades först vid 21,00 tiden. Länge utan mat blev det den dagen. En snabb taxi till min syster där vi fick mat och logi avslutade kvällen.Arne = Arngrim bärsärk är insatt till hingsthagen. I samma veva kom Jessicas häst Odinn även dit upprest från Jämtland. Vilket liv det blev. Arne sprängde staketet och rusade till sin mamma. Där fastnade han i de andra eltrådarna och fick sig ett par rejäla stötar innan någon fick loss honom. De andra hingstarna kom också lösa och kutade omkring ett tag efter Arnes utbrytning.

Lilla Odda blev insatt i stallet, staketet repades och Arne fördes tillbaka till pojkarna. Snälle Týr tog hand om honom och skyddade honom med sin egen kropp mot de andra nyfikna hingstarna som gärna ville ge Arne lite tjuvnyp. Till slut lugnade sig alla och nu hoppas vi att han hålls där inne med sitt nya gängOdda är mamman som är liten men naggande god. Hon är efter Oddur fra Selfossi
Arne sonen är efter Sedill fra Holum som i sin tur är efter Baldur fra Bakka

Arngrim Bärsärk har en konstig färg. Han är registrerad som silvergulsvart. Vi får se hur han ser ut när den tjocka fölpälsen släpper.

Hunden Ruff ligger och lurar i vårsolen

2 kommentarer:

  1. Vad roligt att få se några bilder på Odda. Jag har en avkomma till henne född 06. Han ser ut att ha fått mycket av sin mor. Arne ser fin ut! Är hon dräktig nu?
    Mvh, Moa

    SvaraRadera
  2. nej odda är inte dräktig i år. Vi ska låta henne vila och rida på henne lite. Hon är så skoj pigg och rolig att rida på.

    Nästa år blir hon istället betäckt har vi tänkt

    SvaraRadera