Fryser du om fötterna ?

-35 grader kallt och trots detta kom ändå ett 20-tal personer till oss på Galgbacken för att se vad Karin hade med sig i bagaget.





När kylan nu sätter in som bäst så märker man många gånger att man har för dåliga skor och vantar. Efter att ha diskuterat med olika personer så har jag kommit fram till att de sk MUCKBOOTSEN verkar vara bland det bästa på marknaden. Vatten täta, superlätta skor som andas och med nervikbara skaft. Dessutom kan de hålla kyla ner mot -40 grader, säger reklamen. Nu visade det sig att det var svårt att få tag på dem med klack i min storlek 36 (om jag har rejält med sockar i).

Mårten var på NORRSKENSMOTOR här i stan och fick med sig ett par andra skor som kallas ICEBUG. Visserligen är dessa tänkt att vara skoterskor. Men jag har idag själv haft på dem och vi har nu -25 grader och inte fryser jag om fötterna nu inte.

Mina heter ICEBUG Bugdri. De är sköna för fötterna och verkar vara ett mycket bra alternativ när man har kalla fötter. De har små dubbar under sulorna så man inte halkar och så har de något membran som gör att man inte blir blöt heller enl reklamnen iallafall. Nu ska vi se...

Dessutom har vi testat på att rida med ansiktsmasker under hjälmarna. Dessa drar också ut fukten och värmer en i nyllet. De är smidiga att ha under ridhjälmarna och finns också att köpa i stan på Norrskensmotor. Utan masker blir man lätt stel och kall om kinderna när man är ute. Masken heter SNOGEAR och är dessutom vindtät i från öronpartiet och neråt.



Vi har märkt att det inte lönar sig att köpa billiga skitgrejjer om man ska hålla sig varm. Finns inga genvägar. Kvalitée lönar sig i längden.

Förutom öronlapparna som finns på dollarstore. De kostar 10 kr paret och fyller väl sin funktion när det inte är allför kallt ute.

Imorgon är det årets sista dag. Vi ska sätta in alla gårdens hästar på olika ställen, de flesta i stallet och ligghallar men några får faktiskt stå i transporten medan folk smäller av sina smällare. För oss är det årets jobbigaste dag, med en massa förberedelser under dagen.

Vår hund Ruff är också superduper rädd för smällare och rakteter. Varje gång det smäller i Aitik är han inget glad alls


Så här ser han ut när vi har rakat av honom all päls, som vi brukar göra varje vår.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja