Kapten Kantola rider för seger


Vi har haft tävlingshelg med våra islandshästar här i Gällivare och klubben Bifrost.
Mårten har tagit över 800 bilder på hästar, funktionärer, ryttare och publik.

Några lägger jag ut här.

Amanda Kantola som red Idi från Börön vann både T3 B-klass och V2 B-klass ungdom. Hon fick någonstans över 5 i bägge uttagningarna igår och idag fick hon 5.44 i tölten och i 4-gången någonstans kring 5,2 har jag för mig. Alla resultat kommer nog senare på Bifrosts hemsida för den som är intresserad.





En häst som väckte mycket uppmärksamhet var Hanna Oscarssons fina sto Glydra som hon red T8 (lätt tölt) och V5 (lätt 4-gång) ungdom med. Här får seniorerna säkert se upp nästa år då Hanna går upp i Senior klass. Hanna fick hela 6,8 i tölten av en domare. Hanna har dessutom köpt stoet först nu i sommar så hon har inte hunnit ha hästen speciellt länge.









De tre hästarna som utmärkte sig mest under tävlingen (enligt mig iallfall) var alla skäckar. Det var Sylvia Huuvas Demantur från Minni-Borg och ovannämnda sto Glydra som
ägs av Hanna Oscarsson och vår egen Idi från Börön.

I övrigt flöt tävlingarna på bra förutom att det var flera ekipage som fick varningar för sår i munnen på hästarna. Det var bettrelaterade skador konstaterade domarna bekymrat.



Amanda tävlande även med Bending fra Sperdli och placerade sig som 3.a i uttagningen i T3 med henne. Amanda tyckte att Bending kändes trött och strök sig ur finalen på söndag.







Evelina Oscarsson lillasyster till Hanna med Glydra fick 6,0 för skritten på sin häst Phytur


Här kommer ett litet bildkollage med några av helgens ögonblicksbilder











Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja