Summa sidvisningar

15 juni 2010

Frakkurs tävling inställd




Frakkur är fortfarande inte bra i sin ena hov. Han har haft en blödning inne i hoven som inte syntes förrän hoven röntgades. Han har fått en specialsko under våren och fått medicinering. Han blev bättre under några veckor men nu har hans hälta kommit tillbaka.

Nu får vi försöka vänta och fundera på hur vi ska få hoven att läka på bästa sätt. Han kommer nu istället att börja med sina betäckningar här efter midsommar.

Vi kommer att köra ner ston till honom och är det någon som vill ha sitt sto betäckt med honom kan vi köra ner stoet i samma veva under vecka 26.

Han har en toppenbedömning och fick redan som 4-åring 9.0 för tölt. Mer info finns under erbjudande hingststation på vår hemsida.

Han har ett 50 tal avkommor där flera är tävlade med högt resultat. Den främste heter Jupiter fra Egilstadabae´. Jupiter har fått 7,70 i grenen T1, allt finns för den som är intresserad att söka på Worldfengur.

Veterinären har varit på besök idag här på Galgbacken. Odda har fått stelkrampsvaccin inför fölningen och några andra hästar har också fått lite olika vaccinationer.

Járngrima, Ljósadis, Ragnarök, Járnvilja är flyttade på sommarbete.

Amanda Kantola och Jessica Lundberg är här och hjälper till nu under sommaren. Nästa vecka tar vi emot de första ridlägergästerna. Det blir några tjejjer mellan 10-13 år

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar