Summa sidvisningar

15 november 2009

En vanlig helg på Galgbacken

Under helgen som gått har vi haft några ridturer upp på Sakavaara. Lagom mycket snö och lagom varmt. Turen upp på berget brukar ta ca 2 tim. Ena dagen var vi 6 ryttare och idag söndag var vi 5 st.

Ibland funderar vi på att skaffa en liten A-ponny valack till Tjalve. En liten lat rackare som är snäll mot barn och inte har haft fång. Men vi får se, tittar och söker lite då och då på nätet. Det finns några här och där men oftat väldigt långt borta. Idealet skulle vara en som är mellan 80-110 cm hög och inte rymmningsbenägen.
Nya väggar till sadelkammaren är resta och vi funderar vart vi ska placera fönstret, mot söder och gården eller mot norr och ridbanan.???

Regn och 0 gradigt gör att vi har superhalt här igen och snön klibbar fast under hovarna och det blir stora styltor om man inte har sulor.

Járnsaxa har haft en människa (Jessica) på ryggen idag och det gick bara bra.

Går även i hundköpartankar och det blir nog en liten lapphund skulle jag tro. Vi ska och titta på en liten tik i veckanSara har haft jour i Aitik hela helgen så hon har varit med på turerna

Jessica har ridit ut med Odinn och han har fått följa efter Terna och Snaedis när vi travat omkring i skogen. Men han hängde med bra och blev inte mycket efter.Odinn verkar vara mycket lätt på stegen och travar med stora steg med lätta rörelser

1 kommentar:

  1. En bekant till mig har en sådan shettis som hon kanske ska sälja. Vi finns i Hammerdal, 6 mil norr om Östersund. Hör av er om intresse finnes till Marika på tfn 0761-137178.

    Mvh Irja Hjort
    irja.hjort@hotmail.com
    www.solbergs.se

    SvaraRadera