Summa sidvisningar

29 november 2009

Mirjam Clinic i bitande kyla

I natt föll temparaturen och när vi vaknade i morse så var det -20. Temperaturen under dagen har pendlat från -18 till - 25.

Vi som gick helgens Clinic med Mirjam Horn Från unghäst till tävlingshäst fick klä på oss i varma kläder och skor, när vi var på ridbanan och tittade på de olika övningarna som Mirjam visade oss.

En vacker och klar dag med frisk luft. Lite paus då och då med värmande kaffe och bullar i stugvärmen passade bra.

Mirjam berättade om sin erfarenhet som hästtränare och olika problem som kan uppstå. Om vad/hur/varför vi kan göra olika saker med hästarna och hur mycket vi kan kräva av de olika åldrarna på hästarna.

Mirjam visade först den första inridningsfasen med Járnsaxa allt från hantering i stallet till longering och träning från marken med tygelkontakt.

Sedan gick hon över till Bassi och visade hur han reds och flyttades för skänkel, stopp, start, svänga osv.


Handhästridning med Bassi och Royomi. Där vi fick se att även hingstar ska vara lydiga och följsamma fast det går en annan häst brevid som handhäst och vice versa. Inget tjafs eller bråk mellan de bägge hästarna.

Sen visades Snaedis som inte är en lika enkel häst och kan ha mycket egen vilja och vara lite egen ibland och inte alltid så lydig. Men dagen till ära så fumkade hon utan problem och skötte sig exemplariskt.
Sist men inte minst visades Royomi upp och fick avsluta med att visa en lydig färdig häst som följsamt följer sin ryttare och inte tappar formen fast tygeln släpps eller tempot ändras. Hästen går stadigt kvar i samma form oavsett tempo och med lösa tyglar.
Luciahelgen då är det träning där var och en får träna med sina egna hästar och sin egen förutsättning.

Idag har vi pratat om bla:

Alla hästar är olika och man kan inte generalisera och säga att det som är rätt för en häst är rätt för nästa häst osv.

Bildera är inte tagna i dag

Jag gissar att Annika S sätter ut bilder från dagen på sin hemsida www.nangen.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar