Ragnarök gör skäl för sitt namn


Ragnarök= när jorden rämnar och bergen störtar ner i havet, domedagen.

Ragnarök har under hela september ängat sig åt att ta sig ur sin hage på diverse olika sätt. Ingen vet riktigt hur, för det mesta har staketet varit helt helt. Några gånger har pinnar och tråd legat ihopkorvade i en hög.

Hon har inte smitit iväg utan hållt sig utanför hagen där hennes kompisar tryggt varit kvar innanför den ibland raserade tråden.

Nåja tänkte vi, när hon kommer hem brassar vi på med elström så hon lär sig en läxa när hon försöker ta sig ur hagen nästa gång. Vi spännde trådarna och laddade upp med ett nytt fräscht elaggregat. De tre vännerna Járnvilja, Járngrima och Rangarök stod och tittade intresserat på. Inte det minsta försök till rymning visade hon. När vi efter en stund höll på med något annat och tittade ut genom fönstret ser vi hur hon lugnt står och äter från höbollen utanför hagen. Inte en tråd var förändrad.

?? Nytt försök , in med henne i hagen och kopplade om trådarna så de blev vinterkopplade med ännu mer kraft i trådarna.







När vi på morgonen tittade ut genom fönstret så står Ragnarök som vanligt utanför hagen och äter från höbollen. Staketet var helt intakt.

Nu får vi se igen. Tråden är ytterligare uppspännd och starkare grindstolpar är dit satta och tar hon sig ut igen blir det till att raka henne i bringan så att det verkligen KÄNNS att det är ström i tråden

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja