Hemma igen med spännande häst i transporten



Hämtade Jessica från Islandshästkonsult där hon praktiserat under veckan och då tittade vi samtidt på bärby kval tävlingen där vår hingst Frakkur var med.

Han är bara tränad i några veckor och fick redan 7,0 or för den ökade tölten! Det fanns bara en häst som utmärkte sig där och folk pratade om och det var Frakkur. Hans ökade tölt var enorm. De andra gångarterna var väl inte fy skam heller, han låg runt 6.0 för de flesta gångarterna utom skritten som inte är så jättebra än.

Han har lite dåligt med ork ännu och behöver därför konditionstränas. Det här är Frakkurs första tölt tävling här i Sverige.



Här hemma har våra duktiga inaccorderingar skött ställningarna. Malin har haft hand om ridskola och uteritter, och de andra har delat på att ge hästarna mat och vatten.

Stallet var skinande rent och fint när vi kom hem och med nytt fint spån i alla boxar.

Upp till Gällivare har vi med oss en Gulbrunhäst (móldótt) stor ca 150 hög med toppenstam !

Pappan är ASKUR från Håkansgården och mamman heter Tyra från Enni som Ia Lindholm vann Nordiska Mästerskapen med. Tyra har även en första klass bedömning. Det är en häst för dig som har tänkt komma långt. Den är 6 år och är upppfödd av IA och Denni men ägs nu av Isa Gustafsson. Mycket spännande häst och den är till salu !

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja