Tupp,hästar, katter och hund besvär eller inte ?



Äntligen lördag och lite sovmorgon. Men nej ! vi vaknade i morse av att vår tupp Kapten Kantola stog precis bakom vårt sovrumsfönster och gal som en galning. Klockan var 7,10. Men det är ju förstås det som tuppar ska göra, väcka de som sjusover.

Idag tog vi hem unghingstarna. Tyr den rackarn, gick själv in i transporten och stod och väntade på att vi skulle lasta de andra. Där stod han och glodde i lugn och ro, medan hans yngre kollegor lastades på.



Nu är det slut på go´dagarna och nu börjar de istället utfodras med hö och ensilage.




På vissa ställen är träden redan helt kala. Vi var upp till ungstona i deras hage i Poultikasvaara. Där uppe lite längre norrut ca 4 mil är det ännu mindre löv kvar i träden nu. Vare sig man vill eller inte så här hösten här.

Igår morse var det frost och vi fick skrapa våra bilrutor. På kvällen innan gjorde vi en stor brasa i spisen och en skön värme spred sig i stugan. Katterna trivdes men mitt i natten ville katten Ove ut och där mitt i allt väcktes vi av ett fasligt liv.

Ove och Katten Stygg rök ihop och skrek och fräste till varandra så vi trodde att de skulle klösa ögonen ur varandra. Men nästa dag så såg de ut som vanligt med alla ögon i behåll.

Ruff vår hund med sin enorma päls fick följa med i bilen idag. När han väl satt där inne i skuffen så kände vi hur det började lukta. Usch! alla fönster öppnades och jag höll på att kräkas. Vi fick stanna och undersöka vad som var felet. I hans tjocka päls satt det fast fullt med bajskorvar som fastnat när han bajsat. Inte undra på att han stank som det värsta utedasset.

Det var bara att försöka spola med vattenslangen, men inte ens då ville korvarna lossna. Fram med gummihandskar och sax. Det var det enda som hjälpte och så en rejäl tvättning med såpa.



Här syns Ruff tillsammans med sina schäferkompisar.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja