Kungsörn ?

Nu har vi sökt katten Ove över 1 vecka och ingenting syns. Varken hårtussar. blodspår,släpspår eller tassavtryck.

Kanske han är instängd i någons lada eller uthus ? eller kanske det var en räv,mård eller en mårdhund som tog honom. Men jag tycker att vi borde sett något tecken på strid eller hårtussar mm från Ove.

Däremot så har vi ju förstås en kungsörn som vi sett flera gånger under sommaren och hösten under några år här. I höstas höll den på att ta en grannes lilla hund. Men hunden klarde sig tack vare att grannen körde med sin bil i rasande fart och tutade så blev örnen rädd och vek undan från hunden.

En ridande gäst hos oss berättade också att hennes katt blev tagen av en örn och hon hann inte göra något. Inget spår ingenting syntes, bara att örnen dök ner tog katten och lyfte sedan igen direkt.













En annan granne har får och för något år sedan så försvann ett litet lamm. När den hittades död i en buske så kollades den upp och den hade blodfyllda lungor.

Det kan bli så när en kungsörn tar fast med klorna runt sidan på ett djur. Klorna är så långa så de tränger in i sidan och lungorna punkteras och så kvävs man av det om inte örnen tar med bytet utan av någon anledning släpper taget.

Och ytterligare en granne hade kalkoner som gick och strövade på sin gård. De är ena stora stora bjässar där på senhösten. Han höll på med något på gården och örnen kom och slog fast i en kalkon och försökte lyfta med kalkonen som vägde MASSOR. Det var så mycket träd i vägen så örnen orkade inte lyfta direkt utan fick försöka flyga med kalkonen i klorna en lång lång bit efter marken och då skrek grannen och viftade så örnen släppte kalkonen och stack iväg.






Örnen klarade sig den gången men inte kalkonen som dog av sviterna efter örnattacken.

Fast nu i år har vi inte sett örnen och jag tycker att vi borde ha sett den mer om den tagit katten. Kanske cirkulerat här oftare eller något men man vet ju aldrig....

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja