Summa sidvisningar

7 mars 2009

Söndagsfunderingar


Just nu börjar bästa tiden här uppe i Lappland. Långa ljusa dagar. Solen skiner (oftast) fåglarna börjar kvittra och folk blir bruna som pepparkakor. Mars-april är perfekta månader för ute i naturen liv.

De inridna hingstarna ska få en behövlig vila nu under våren. De ska skos av och eventuellt sättas ihop med hingstflocken igen så får vi se hur det går.

Týr ska vi fortsätta vårt inridningsarbete med. Han har utvecklats och blivit jättetjusig. Vi ser honom varje dag så man tänker inte på det så mycket förrän man plötsligt ser hur han ser ut och rör sig när en ryttare sitter på honom. Han verkar ha en lätthet för gångarterna och rör sig som en dansör. Hans pappa Kolgrimur från slätterne bor nu i Södra Norge, men tävlade på VM redan som 6-åring med sin dåvarande ägare och uppfödare Maria Berg.Jag ska åter till Stockholm på kurs under veckan. När jag kommer tillbaka ska vi på allvar ta tag i Týr och göra honom riktigt ridbar så fort som möjligt. Han är 4 år nu i år.

Vissa av ridgrupperna kommer att bli inställda i veckan eftersom jag är borta, men de som blir inställda kommer att få meddelande via sms eller tel om detta.

Måndagsgruppen blir inställd
Tisdagsgruppen (de som rider sista tiden)
Onsdagsgrupperna bägge


Sara som bor här på gården har en svärmor på Island. Hon har sagt till Sara att hon ska få välja en häst av dem ( de har nog ett 40-tal)i princip gratis. Kul för Sara !och få se vad som händer om hon och Jo-mi tar sig över till den lilla ön och får välja ut en alldeles egen häst.

Malin Larsson som haft sina hästar här på gården är och jobbar nu hos Sandra Marin. Hon har köpt sig en fin hingst som heter Maur fra Fornhagi. Jag läste på en sida http://www.hestafrettir.is/ att hennes häst skulle tävla där på en stor ISTÖLT tävling. Vi här hemma håller vi tummarna givetvis och HEJA HEJA säger vi.
Det är 230 ekipage som ska tävla där och flera av islands bästa hästar ska vara med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar